KRIJTIJNEN| de link met de arbeidsmarkt

Ook in 2019 zetten Franc Bogovic en Jo De Ro hun reeks events over het Vlaams onderwijs verder. Telkens gaan we in dialoog over een specifiek thema dat de toekomst van onderwijs in Vlaanderen mee vorm zal geven.

Tijdens het derde event gaan we op zoek naar de link tussen het Vlaams onderwijs en de arbeidsmarkt. Het onderwijs moet onze jeugd klaar stomen om de arbeidsmarkt te betreden en nieuwe kennis, technologieën en vaardigheden te delen. Maar evengoed moet het onderwijs die kennis, technologieën en vaardigheden blijven bijschaven gedurende de hele loopbaan, de uitdagingen van de praktijk kennen en hierop kunnen anticiperen. We kijken samen hoe het onderwijs en de arbeidsmarkt elkaar kunnen aanvullen en versterken.
We nemen levenslang leren onder de loep en bekijken hoe we studenten kunnen stimuleren om net die studies aan te vatten waarvan we op de arbeidsmarkt een nijpend tekort kennen.

Kom luisteren en ga mee in dialoog op 13 februari om 12u op het Open VLD HQ – M34. (Melsensstraat 34, 1000 Brussel) Een broodjeslunch wordt voorzien!

Wij nodigden alvast volgende gasten uit:
– Lieven Boeve – Directeur generaal Katholiek onderwijs Vlaanderen
– Raymonda Verdyck – Afgevaardigd bestuurder van het GO!
– Frank Beckx – Gedelegeerd bestuurder Essenscia Vlaanderen
– Stijn Baert – Professor Universiteit Gent

2019-01-17T13:51:56+00:00januari 17th, 2019|Uncategorized|