OVER FRANC2018-09-20T13:56:55+00:00

Over Franc

Over Franc

Engagement loopt als een rode draad door het leven van Franc. In politieke bezigheden, op professioneel vlak en in de persoonlijke sfeer. Dat uitte zich al op jonge leeftijd. Zelf zegt hij dat hij de politieke microbe oppikte in de leerlingenraad van zijn middelbare school en in de Vlaamse Scholieren Koepel. Tijdens zijn universitaire studies vond hij al snel zijn weg naar debatten, lezingen en prikkelende gesprekken van het Liberaal Vlaams Studentenverbond waar hij ook nationaal voorzitter van werd. Erna, aan het begin van zijn profesionele carriere was Franc politiek secretaris van Jong VLD en voorzitter van Jong VLD Brussel.

Momenteel werkt Franc als management consultant bij Nova Reperta. Hij begeleidt er bedrijven om hun strategie en organisatie klantgerichter te maken, en is er actief voor een social impact focused investeringsfonds met participaties in Zuidoost Azië. Hiervoor was hij actief als ondernemer in Vlaanderen en Vietnam, en werkte hij in venture capital.

U merkte misschien ook al dat “Bogovic” niet meteen Vlaams klinkt. Dat klopt. Franc’s grootvader vond het communistische regime van voormalig Joegoslavië niet bepaald leuk en besloot begin 1960 met zijn kroost naar een vrij land te trekken. Hetgeen ineens Franc’s politieke affiliatie verklaart.

STUDIES

  • Master Handelsingenieur, Solvay Brussels School ULB, 2011
  • Bachelor Handelsingenieur, Solvay Brussels School VUB, 2009
  • Latijn – Wiskunde, Stedelijke Humaniora Dilsen-Stokkem, 2006

PROFESSIONELE ERVARING

MANDATEN

  • Vlaams volksvertegenwoordiger voor Open VLD
  • Lid Universiteitsraad Vrije Universiteit Brussel
  • Bestuurslid bij het Liberaal Vlaams Verbond